SHKM u Sisku

 

U Sisku 5. i 6. svibnja 2012. održao se sedmi po redu Susret hrvatske katoličke mladeži, pod geslom ” U svjetlosti hodimo”. Na ulicama je odjekivala pjesma, dok smo mi mladi išli u procesiji prema crkvi sv. Kvirina. Prije svete mise koja je bila u 18h, imali smo pretprogram koji je počeo u 15h. U pretprogramu mogli smo vidjeti spot o kulturnoj baštini Sisačke biskupije, glazbeno-scenski duhovni program, povijest Susreta hrvatske katoličke mladeži (RH i BiH) i dr. Središno misno slavlje sa oko 30.000 mladih predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa svim hrvatskim biskupima i svećenicima, i sa Biskupijski zborom iz Siska. Nakon pričesne molitve s iščekivanjem je objavljeno kako će 2014. domaćin SHKM biti Dubrovačka biskupija. Kada je završilo svečano misno slavlje krenuli smo u obitelji koje su nas s radošću primile i ugostile.

Drugog dana 6. svibnja imali smo doručak u obiteljima, te svetu misu u župi sv. Josipa radnika u Galdovu, koju je predvodio šibenski biskup mons. Ante Ivas. Nakon misnog slavlja predstavljali smo svoje župe iz kojih smo došli. Zatim smo imali ručak i zajedničko druženje, poslije kojeg smo krenuli svojim kućama.

I na kraju, hvala domaćinima, hvala Sisku, a najviše HVALA dragom Bogu koji nam je podario ova dva lijepa sunčana dana u zajedništvu, pjesmi i molitvi sa mladima iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine.
U svjetlosti hodimo! 🙂

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV