Ljetovanje Frame Mađarevo na Prviću

7. – 14. kolovoza 2011.

Prije negoli počinjem iznositi svoje doživljaje i misli o duhovno-rekreativnom izazovu naše male Frame, objasnit ću gdje smo mi to točno bili. Mjesto na kojem smo se nalazili bio je mali otok Prvić koji se nalazi u Šibensko-Kninskoj Županiji – najjednostavnije, blizu Vodica ili nasuprot Šibenika!

Kao što sam rekao, mala smo zajednica, pa nas je sve skupa išlo 6 framaša i p. Igor Horvat koji nas je i predvodio. Na odmor smo krenuli u nedjelju 7. 8. u dva sata ujutro. U pola sedam smo stigli do Vodica, gdje smo ostavili aute i uputili se brodom do otoka. Kada smo se ukrcali na otok, dočekao nas je don Božo. Najprije smo doručkovali, zatim se raspakirali u svojim sobama i poslije otišli na Misu i kupanje.

Da ne dužim i opisujem svaki dan kakav nam je bio, reći ću ukratko kakav nam je bilo plan i program. Doručak u osam sati, a pola sata prije ustajanje i molitva jutarnje. Poslije doručka imali smo kateheze koje su trajale dva sata, zajedno sa svetom Misom. Do ručka, koji je bio u 13 sati, imali smo slobodno i tu smo počivali, kupali se, igrali odbojku ili kartali. Poslije ručka odlazili smo na kupnje sve do večeri. Večera je bila u 19:30 i prije večeri smo izmolili molitvu večernje i krunicu! Poslije večeri smo se svi zajedno dogovarali što ćemo raditi, tako da je bilo gledanje filmova, igranje odbojke i graničara, šetnje uz rivu i oko otoka, zatim bilo je i noćnog kupanja, a najviše mi se dojmilo što smo širili framaški duh ljudima s posebnim potrebama, gdje smo proveli jednu zajedničku večer. Tako smo njihov život učinili ljepšim, a naš bogatijim. Povratak naše male zajednice slijedio je u nedjelju u kasnim satima!

Jedno mogu reći: Hvala dragom Bogu što nam je podario lijepo vrijeme, hvala na svakoj minuti koju nam je podario kako bi proveli kao zajednica, kao braća i sestre, što smo se još više upoznali u zajedništvu. Vratili smo se s odmora puni mira, blagostanja, veselja i poniznosti!

Mihael Martan

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV