Ljetni duhovno-rekreativni kamp ministranata župa Mađarevo i Novi marof na Cresu

11.-18. srpnja 2011. – Cres

Sredinom mjeseca srpnja, kada je bilo podosta vruće u cijeloj Hrvatskoj, održan je jednotjedni duhovno-rekreativni program na Cresu za ministrante župa Mađareva i Novog Marofa pod vodstvom p. Igora Horvata, župnika Mađareva. Bili su 26-orica ministranata. 15-orica iz župe Mađarevo i 11-orica iz župe Novi Marof.

Program je bio baziran na prvih tri Božjih zapovijedi u što je bilo ukorporirano pokorničko bogoslužje i kateheza o Gospi Lurdskoj Bezgrješnoj. Svakodnevna sveta misa i Gospina krunica bili su nezaobilazni dio programa. Tu je bilo i igre nogometa, šetnji, filmske večeri, ali i cijelopopodnevnog kupanja, zajedništva i igri.

Lijepo je što smo bili zajedno, tjedan dana dijelili isti stol i hranu, iste sobe, brinuli se jedni za druge, igrali se zajedno i najvažnije dijelili duhovna dobra lijepih misli, nakana i molitava, a vrhunac je bio u svetoj euharistiji popraćenoj kratkom homilijom. Imali smo i dobre kuharice koje su se sa puno ljubavi i mara brinule za ministrante. Pratilo nas je i lijepo vrijeme tako da je veselje kroz igru i zajedništvo moglo doći izražaja.

Hvala Bogu na darovanom tjednu milosti kako duhovnih tako i materijalnih. Sada ćemo nekako lakše u daljnje obveze s nadom da ćemo i dogodine na Cresu moći provesti tjedan dana molitve i igre.

 p. Igor Horvat

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV