Apostoli mira za blaženog Ivana Pavla II.

1.5.2011. Zagreb

U povodu proglašenja sluge Božjeg Ivana Pavla II. blaženim glazbena skupina Apostoli Mira lansirala je prigodnu skladbu pod naslovom „Hvala ti, o, blaženi“.

U povodu proglašenja sluge Božjega Ivana Pavla II. blaženim u nedjelju 1. svibnja glazbena skupina Apostoli mira u izdanju Laudata predstavljaju skladbu „Hvala ti, o, blaženi“. „Ivan Pavao II. za sve nas Hrvate ima posebno mjesto u svojim srcima i ovom pjesmom htjeli smo mu se zahvaliti za sve što je učinio…“ istaknula je direktorica Laudata Ksenija Abramović dodajući kako se „svi oni koji su poznavali i cijenili Ivana Pavla iskreno raduju zbog beatifikacije, a ova pjesma ispunit će srca i povezati sve koji je slušaju“.

Zanimljivost skladbe je što se unutar nje pojavljuje i glas Ivana Pavla koji na hrvatskom jeziku moli Zdravo Mariju.

Pjesmu koju izvode Apostoli mira aranžirao je Goran Kovačić, autor teksta je Ksenija Abramović dok je autor skladbe Stjepan Mihaljinec.

Pjesma će široj publici biti dostupna na dvostrukom albumu „Biti u vezi“ što će biti objavljen krajem svibnja, zajedno s trilogijom propovijedi isusovca Volenika – koja izlazi u Laudatovoj biblioteci Apdejtana Riječ i aploudana duhovnost.

Inicijativu za pjesmu dao je pater Antun Volenik, a pater Božidar Nagy ustupio je autorska prava na snimku molitve Ivana Pavla II.

Glazbena skupina Apostoli mira proteklih 10 godina nastupala je na brojnim festivalima duhovne glazbe, seminarima za duhovnu obnovu te dobrotvornim koncertima, a snimila je više uspješnih albuma. Zadnji album “Vjera moja nosi me” predstavljen je na gala koncertu u GK Komedija u Zagrebu koji je prenosila i Hrvatska televizija.

mediji:

RMB portal

Pastoral mladih

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV