Devetnica Gospi od Anđela (24. srpnja – 1. kolovoza)

ČIN PREDANJA ANĐEOSKOJ KRALJICI

O Gospo moja, jedina na zemlji i Nebu Kraljice! Ja evo najvrijednije dijete Tvoje, klečim pred Tobom i moćnoj Tvojoj obrani sva se preporučam. Majka si mi uvijek i svugdje bila. Čuvaj me i prati kao Svoga Sina, uči me svojoj poniznosti i anđeoskoj vrlini, vodi me za ruku usred teškoće i kušnje i ne daj da Tebe ikada zaboravim. Ti si moja Majka i u Bogu nada jedina. U Tvoje ruke darujem moj život i rad, Tebi srce svoje dajem, da njime vladaš kao Gospodarica, Kraljica! Ti si me Isusa ljubiti naučila i služenje Tebi, o Majko, je moja radost jedina i ništa drugo ne želim nego da u svakom trenutku života moga mislim, činim i govorim, što je na Tvoju slavu, O Marijo! Amen.

PRVI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

Anđeli su nad čovjekom. Umne sposobnosti su im daleko nad čovječjima. Razlika je i u tome što je čovjek biće sastavljeno od duha i tvari, a anđeli su čisti duhovi, razumna i slobodna bića koja nemaju tijela. Pored svijeta u kojem živimo, stvorio je Bog i svijet kojeg ne vidimo. To su nebrojeni duhovi koje zovemo Anđeli.
Riječ Anđeo znači glasnik, poslanik. Služba je anđeoska u tome da ljudima javljaju Božju volju.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji navjestio Mariji…

Slava Ocu… (3x)

MARIJO, SVETO JE IME TVOJE, TI SI BEZ GRIJEHA ZAČETA,
KRALJICE ANĐELA, LIJEPO JE TVOJE IME, LJEPŠE SJA OD ZVIJEZDE DANICE,
ANĐEOSKA GOSPO, MOĆNO JE TVOJE IME, SVI NEPRIJATELJI BJEŽE,
KAD ZAZOVEMO TVOJE IME, O MARIJO, KRALJICE ANĐELA!

MOLITVA
Kraljice nebeskog kora Serafina, pošalji mi svoje svete anđele, da me nadahnu, štite i brane, kako bih svakim danom sve više častila Tebe i s radošću vršila volju Nebeskog Oca.
Kraljice Anđela, Ti stojiš uz Prijestolje Božje u Božjoj slavi u svojoj uvećanoj sreći, a raduju se Anđeli gledajući Tebe. Molim Te da se sjetiš mene, te mi izmoliš milost za koju Te u ovoj devetnici molim (izreci potrebu i nakanu). Pošalji mi svoje svete anđele koji će bdjeti nad mojom dušom, kako ne bih pala u smrtni grijeh i tako ostala bez vječne radosti i sreće. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo, Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom anđela, molimo Te, usliši nas!

Sada se izmoli krunica i litanije Kraljice Anđela

LITANIJE KRALJICI ANĐELA

Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oče, nebeski Bože, SMILUJ NAM SE!
Sine, Otkupitelju svijeta Bože…
Duše Sveti, Bože…
Sveto Trojstvo, Jedan Bože…

Kraljice Anđela, MOLI ZA NAS!
Kraljice Arhanđela…
Kraljice Poglavarstava…
Kraljice Moći…
Kraljice Vlasti…
Kraljice Gospodarstava…
Kraljice Prijestolja…
Kraljice Kerubina…
Kraljice Serafina…
Kraljice svih nebeskih zastupnika…
Kraljice Anđela, bez grijega istočnoga začeta…
Kraljice Anđela, Majko Boga i ljudi…
Kraljice Anđela, koja ozdravljaš bolesne…
Kraljice Anđela, kojoj slava i čudesa se množe svaki dan…
Kraljice Anđela, koja uskrisuješ umrle i obraćaš i najtvrđe grešnike…
Kraljice Anđela, kojoj se dive sam Bog, Anđeli i Sveci…
Kraljice Anđela, pomoćnice naša u svakoj potrebi…
Kraljice Anđela, koja ne ostavljaš one koji se Tebi utječu…
Kraljice Anđela, koja vraćaš vid slijepima i blažiš trpljenje…
Kraljice Anđela, koja voliš kad Te tako nazivamo…
Kraljice Anđela, koja daješ svaku milost onima što Te prizivaju…
Kraljice Anđela, koja uklanjaš svaku prepreku pred onima koji žele posvetiti se Tvojem Sinu…
Kraljice Anđela, koja štitiš od pakla one što nose Tvoj Škapular…
Kraljice Anđela, koja si poučila tolike Svete…
Kraljice Anđela, koja raduješ Boga Oca kao Njegova ljubljena kćer…
Kraljice Anđela, koju Sin Božji časti kao svoju Bezgrešnu Majku…
Kraljice Anđela, koju Duh Sveti ljubi kao vjernu Zaručnicu…
Kraljice Anđela, koja vodiš vojsku Neba…
Kraljice Anđela, Živote i Radosti naša…
Kraljice Anđela, Nado i Braniteljice naša kod Gospodina…
Kraljice Anđela, koju nitko ne zove bez uslišanja…
Kraljice Anđela, kojoj nakon Boga najviše zahvaljujemo…
Kraljice Anđela, koja si učinila tolika velika čudesa…
Kraljice Anđela, kojoj se klanjaju anđeli…
Kraljice Anđela, moćna Srcem Tvoga Sina izbavi nas iz prijetećeg zla…
Kraljice Anđela, savršena svjedokinjo Božanstva, isprosi nam ljubav Božju koju često ne zaslužujemo…
Kraljice Anđela, najveće djelo Svetoga Duha, izmoli nam savršenu poslušnost Njegovom šaptu…

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!

POMOLIMO SE! Bože, koji si nam dao predostojnu Kraljicu Anđela, koja vlada na Nebu i zemlji, učini da doživimo Njenu divnu pomoć, kad satrveni u nevolji zazovemo Nju tim slavnim zazivom, po Kristu Gospodinu našem. Amen.
Predostojna Kraljice Neba i Gospodarice Anđela, Tebe, koja si od Boga primila moć i misiju da satreš glavu sotone, ponizno molimo, pošalji nam vojsku nebesku, da na Tvoju zapovijed potjera zle duhove, bori se svugdje s njima, pobijedi njihovu drskost i u ponor ih vječni strovali. Amen.

KRUNICA ANĐELU ČUVARU

– na križ se moli Vjerovanje
– na svako veliko zrno se moli: “Ljubljeni moj Anđele od Boga meni dan, čuvaj me i brani, štiti, vodi i samnom upravljaj!”
– na svako malo zrno se moli: “Gospodine i Bože moj, zaogrni me svojim Božanstvom da Te ljubim i slavim kao što Te ljubi i slavi moj Anđeo!”
– na kraju krunice: “Marijo, Kraljice Anđeoska, izmoli mi milost da budem sretan srećom Anđela koji gledaju Tvoga Sina i Tebe ljubljenu moju Anđeosku Kraljicu! Amen.”

DRUGI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

U knjizi proroka Danijela spominje se Mihael, arkanđeo,veliki Knez koji štiti sinove Božjeg naroda. U knjizi Otkrivenja piše kako je Mihael morao voditi rat na nebu zajedno s ostalim anđelima, a protiv Zmaja. Također piše da Zmaj i njegovi anđeli ne mogaše izdržati borbu. “I mjesta za njih više ne bijaše u nebu.” (Otk. 12, 8). Svetom Mihaelu, čije ime znači KOJI JE KAO BOG, molimo se da nam bude zaklon protiv pakosti i protiv đavolskih zasjeda. Sveti Mihael Arkanđeo zažtitnik je od Zloga. Kad tražimo njegov zagovor i pouzdajemo se u Božju Riječ onda ni u našem srcu više nema mjesta za sile zla. Zmaj i njegovi “anđeli” bježe iz srca u kojemu je Isus Kralj. Tamo gdje se slavi Bog, Zmaj i njegove sluge ne mogu izdržati. Slavljenje Boga najbolji je način da od sebe otjeramo sile Zloga. Slavljenje Boga je ono što on nikako ne može podnijeti i od čega bježi.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice nebeskog kora Kerubina, čija se slava i čudesa množe svakim danom sve više i više, molim Te za milost da nikada ne uvrijedim Tebe kao Anđeosku Kraljicu, nego da Te ljubim djetinjom ljubavlju i štujem, te s vjerom za pomoć zazivam, vjerujući u istinitost Anđela, njihovu opstojnost i tvojim zagovorom hrabro svjedočim njihovu pomoć i Tvoju majčinsku zaštitu. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom Anđela, molimo Te usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

TREĆI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

Jedan drugi Anđeo, imenom Gabrijel, navjestitelj je Radosne Vijesti. On Zahariji navješta da mu je, ne samo uslišana molitva, nego da će njegov sin biti Kristov preteča. On će ići pred njima s Ilijinim duhom i snagom… Gabrijel i Mariji navješta još Radosniju Vijest. To je svakako najradosnija vijest koju je Nebo objavilo čovjeku. Bog će postati čovjekom! Baš Ona, ponizna Djevica Marija, bit će majka Božjeg Sina. Gabrijel, čije ime znači SNAGA BOŽJA, jedan je od trojice Arkanđela, uz Rafaela i već spomenutog Mihaela. Njihov blagdan slavimo 29. rujna.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice Svetog Prijestolja koju pozdravljaju zborovi Anđeoski, otvori mi duhovne oči da podignem svoje srce u nevidljivi svijet i spoznam što je tamo veličanstveno. Oslobodi me od robovanja sotoni, a daj mi svojim svetim zagovorom milost gorljive molitve, veliku, iskrenu i vjernu ljubav prema Bogu, Tebi i Svetim Anđelima. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom Anđela, molimo Te usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

ČETVRTI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

Sveti Arkanđeo Rafael lijepo je opisan u knjizi sv. Tobije. Sveti pisac ga opisuje kao pratioca na putovanju. Rafael je poslan da izliječi Tobiju, vrati mu vid i okuje pakosnog zloduha koji je mučio Saru i ubio joj sedam muževa. Tu je jasno navješteno da imamo Anđele Čuvare. Oni se brinu za nas i štite nas na našem “putovanju kroz život”. Rafael, Tobijin pratilac, povjerljiva je osoba u koju se čovjek može pouzdati, zaista mu je dobar čuvar. On navješta prelijepu istinu kad se otkriva Tobitu i njegovu sinu Tobiji. Rafael kaže da je slavno otkrivati djela Božja, hvaliti i blagoslivljati Boga. Daje savjet: “Činite dobro, i zlo vas neće snaći…Bolje je dijeliti milostinju nego sabirati zlato u hrpe. Milostinja oslobađa od smrti, ona čisti od svakoga grijeha…” (Tob. 12, 7-9). Te riječi govori Rafael nama svima. Svim ljudima, svih vremena i svih mjesta. Anđeo još kaže Tobitu da je bio uz njega dok mu je bilo teško, dok je iz samilosti pokapao mrtve. Govori mu da je on nosio njegove molitve Svetome. U situacijama u kojima nam je najteže, kao kad pokapamo mrtve, osjećamo usamljenost ili se nagomilalo puno problema koje ne možemo sami riješiti, često mislimo da nema nikoga uz nas tko bi nas utješio ili bar poslušao i razumio. Nije tako. Bog nam uvijek šalje nekoga tko će nam pomoći ako Ga za to zamolimo. Tada nam “pošalje” Anđela kao što je Rafael, ili pak “anđela u ljudskom tijelu”. Ime Rafael znači BOG LIJEČI.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice Nebeskog kora Gospodstva, Ti razumiješ svako zlo, pa i ono najstrašnije kada uzme grešnika, te on vrtoglavo krene u pogibelj i propast, gluhoću i veliki ponor. Molim Te Anđeoska Kraljice, pošalji čete anđela da potraže odlutale, spase izgubljene. Nemoj dozvoliti da piju prljavu vodu grijeha i u njoj potonu. Ti si Gospodarica i Kraljica Anđeoska, vrati ih njihovom Pastiru i daj im milost povratka svom Nebeskom Ocu. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom Anđela, molimo Te usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

PETI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

Mnogi kršćani ne vjeruju u anđele i ne mole ih za zaštitu. U Bibliji se anđeli spominju na puno mjesta. Dovoljno je navesti samo neka od njih. Lijep opis nalazimo kod Kristova Uskrsnuća, u Evanđelju sv. Mateja: “Anđeo Gospodnji siđe s neba, pristupi te odmaknu kamen i sjede na nj. Lice mu je sjalo kao munja a odijelo mu bijaše bijelo kao snijeg. Od straha pred njima zadrhtaše stražari i postadoše kao mrtvi.” (Mt 28, 2-4). Anđeo govori ženama kako je Isus uskrsnuo. Anđeli nas štite od zla. Njima možemo vjerovati, oni su naši tješitelji. Budući da nam ih Bog šalje, oni nas nikada ne iznevjere! Nisu vezani uz prostor i vrijeme jer su duhovna bića.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice Nebeskog kora Vlasti, pohiti u pomoć mnogobrojnoj siročadi, udovicama i zapuštenima, čija srca još uvijek plaču nad grobovima svojih milih i dragih. Zapovjedi svojim Anđelima koji čekaju na Tvoju zapovijed da ih utješe, donesu radost i vjeru. Ti si Velika Pomoćnica u najvećoj i najljućoj boli, Anđeoska Kraljice, iscijeli ih i ozdravi, jer Ti si pomoć i utjeha onima koji gorko trpe. Ti si dobila vlast da satreš glavu sotoni, uništi svako otrovno leglo, neprijateljstvo i svaku zloću koja im još više nanosi gorčine i boli. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom Anđela, molimo Te usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

ŠESTI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

Sveto Pismo govori o anđelima na mnogo mjesta. Kada je u Starom zavjetu Abraham htio žrtvovati sina Izaka i kada je već podigao nož da ga ubije, javi mu se Anđeo Gospodnji s Neba i reče: “Abrahame, ne diži ruku svoju na dječaka, niti mu čini što zla. Sada vidim da se bojiš Boga i nisi poštedio jedinca sina mene radi”. Tako bismo mogli nabrojiti još mnoga mjesta u Svetom Pismu. Anđeli su stvoreni prije čovjeka. To slijedi iz Svetog Pisma koje veli: “U početku stvori Bog nebo i zemlju”, dakle, najprije je Bog stvorio anđele i mjesto njihova boravka, a onda zemlju i njezine stanovnike – ljude. Sveto Pismo također govori o legijama i vojskama anđela. To znači da ih ima mnogo, nebrojeno mnogo. Različiti nazivi anđela se u Objavi očituju da se anđeli razlikuju među sobom svojim savršenstvima. Temeljem Svetog Pisma brojimo devet anđeoskih djelovanja: Anđeli, Arkanđeli, Sile, Moći, Gospodstva, Knezovi, Prijestolja, Kerubi i Serafi.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice Nebeskog kora čudesnih Moći, uništi kraljevstvo sotonino koje razara obitelj. Ti vidiš, Anđeoska Kraljice, svu bijedu, izranjena srca, nevjerstvo, razočaranje i nerazumijevanja. Zapovjedi svojim svetim Anđelima i Arkanđelima da razbiju zlobu pakla u razorenim obiteljima, kako bi svaka obitelj vjerno služila Isusu, radovali se i slavili Njegovo Sveto Ime, te imali onu radost koju samo Ti možeš izmoliti Najvjernija i Najmoćnija Kraljice Anđeoska. Pošalji svoje svete Anđele da im donesu mir, slogu, ljubav i zajedništvo te ostanu njihovi trajni čuvari i zaštitnici. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom Anđela, molimo Te usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

SEDMI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

Bog se služi odgajateljima i učiteljima da prosvijetli ljudski razum. Služi se i Anđelima. Oni rade za Boga i Bog se njima služi kako bi došao do duša, te kako bi duše uvidjele Božansku pomoć i prisutnost. Bog je našem Anđelu Čuvaru povjerio da nas čuva u svim našim zgodama i nezgodama. “Želja našega Anđela Čuvara da nam pomogne”, kaže sv. Don Bosco, “mnogo je veća od naše želje da nam se pomogne.” Naš Anđeo Čuvar je kadar nama pomoći i trebamo mu se obraćati za pomoć u svim prilikama. Na to nas upućuje i sv. otac Pio koji je svojim prijateljima govorio: “Kada vam bude potrebna moja molitva, obratite se mojemu Anđelu Čuvaru posredstvom svojega Anđela.” Poslušajmo ga i vidjet ćemo kako su naši Anđeli Čuvari sigurni i brzi vjesnici!

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice Nebeskog kora Poglavarstva, Ti si čudo ljepote, Ti si milosti puna, Ti si ljubav, Ti si Kraljica mira, Ti si Majka koja brineš za svoju djecu i daješ svaku milost onima koji Te prizivaju, priteci mi u pomoć sa svojim svetim Anđelima i Arkanđelima, u svim mojim duhovnim i vremenitim dobrima. Kraljice Anđela, mirno ozračje truju klevetanja i ogovaranja, pomozi mi zadobiti i zadržati mir u srcu i duši. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom Anđela, molimo Te usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

OSMI DAN

RAZMIŠLJANJA O ANĐELIMA

Kada je Bog stvorio anđele, svi su bili dobri, sretni i prekrasnim darovima nadareni. I anđele je Bog odredio za svrhunaravno blaženstvo. To je izvanredni Božji dar koji su anđeli mogli prihvatiti, ali ga i odbaciti. Bog ih je stavio na kušnju. Jedni su kušnju izdržali, ostali Bogu vjerni i za nagradu dobili blaženstvo gledanja Boga kroz svu vječnost. Drugi su se pobunili protiv Boga, otpali od Boga i bačeni su u pakao. Mnogo ih je bilo koji su uskratili posluh i digli se protiv Boga. Odmetnike je vodio Lucifer, a vjerne Bogu Arkanđeo Mihael. Knjiga Otkrivenja opisuje događaj ovako: “I posta rat na nebu. Mihael i anđeli njegovi da ratuju sa zmajem. I zmaj ratova i anđeli njegovi. U borbi nadvlada Mihael s dobrim anđelima zle anđele ili odmetnike. Vjerne je anđele nagradio Bog vječnim blaženstvom, a nevjerne je Bog kaznio mukama paklenim”. Sv. Petar govori: “Bog nije poštedio ni anđela koji sagriješiše, nego ih strovali u pakao u tamnu tamnicu i predade ih da se čuvaju za sud.”

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice Nebeskog kora Arkanđela, oko mene mnogi umiru, odlaze pred Vječnog Suca. Jednog dana će i na mene doći red. Anđeoska Kraljice, koja zapovijedaš vojsci Neba, pomozi umirućima, izbavi duše iz čistilišta, a meni izmoli milost oprošenja na času moje smrti. Molim Te, kada moja duša bude izlazila iz tijela, pošalji joj u susret čete Anđela koji Ti se klanjaju, raduju, Tvoje zapovjedi ljube i poslušno ih vrše. Ti je primi u svoje Majčinsko krilo. Ne ostavi me na času moje smrti, da mogu vječno gledati Tebe i Nebeski Dvor Anđela, te s njima dijeliti neizrecivu radost i vječnu sreću. Amen.
O, Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji Ti danas izlijevamo svoje molitve pred Tvojim licem i cijelim nebom Anđela, molimo Te usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

DEVETI DAN

RAZMIŠLJANJE O ANĐELIMA

Kada bismo pitali svoju savjest kako smo do sada slijedili upute i savjete svog anđela čuvara, što bi nam savjest odgovorila? Na području umovanja smo sigurno cijenili svoga nađela čuvara. A kad je u životu trebalo poslušati anđela čuvara, pa paziti na bračnu vjernost, čuvati čistoću, paziti jezik, ne dirati u tuđe poštenje, zar ne da smo se mnogo puta vladali kao da ne znamo za anđela čuvara? Zapamtimo dobro opomenu Svete Crkve: “Anđeo je taj koji nam kaže pravi put u Raj.” Otpali anđeli nazvani su zli duhovi, nečisti duhoi, zli anđeli, demoni ili đavoli. Zli duh napastuje nas iz zlobe i zavisti da nas zavedu na grijeh, te gurnu u vječnu propast.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, Sveto je ime Tvoje…

MOLITVA

Kraljice nebeskog kora svih Anđela, danas te molim za anđeosku radost u mom srcu i duši, da budem uvijek veseo, te očuvam svoju radost koju si mi ti dala, ljubljena moja Anđeoska Kraljice. Posreduj kod Boga, ti kojij se anđeli klanjaju, da živim u Božjoj prisutnosti, u vjernosti prema tebi i uživam tvoju pomoć i zaštitu te zadobijem uslišanje molbe kroz ovu devetnicu.
Zahvaljujem ti za tvoje svete anđele i arkanđele kojima si zapovjedila da me štite, brane, nadahnjuju, opominju, poučavaju, brinu se za mene i bore se sa mnom protiv svakog zla koje želi uništiti moju dušu. Za tvoju majčinsku brigu, u znak zahvalnosti, širiti ću ovu pobožnost u tvoju slavu, a svaki dan te zazivati: Čuvaj me i brani, Anđeoska Kraljice, kao stvar i svojinu svoju. Tebi se utječem i k tebi svoje oči podižem. Dođi mi u pomoć Amen.
O Blažena Djevice Marijo Anđeoska Gospo, mi koji ti danas izlijevamo svoje molitve pred tvojim licem i cijelim nebom anđela, molimo te, usliši nas!

Litanije Kraljici Anđela
Krunica Anđelu Čuvaru

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV