Vjeronaučna olimpijada

18. 2. 2011. Pastoralni centar Varaždinske biskupije

Dana 18. veljače ove godine u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije održano je međužupanijsko (biskupijsko) natjecanje iz Vjeronaučne olimpijade na kojem je sudjelovala, uz deset ekipa iz Varaždinske biskupije, i ekipa iz O.Š. Novi Marof (Jakov Topolovec, Mateo Čamić, Veronika Brlek i Ivana Bukal) pod vodstvom mentora p. Igora Horvata, OFMConv.

Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade bila je Marija – Isusova i naša Majka.Sudjelovala su djeca od 5. do 8. razreda osnovnih škola i svi razredi srednjih škola. Zajedno sa svojim mentorima od listopada prošle godine marljivo su se pripremali učeći materiju o Majci Božjoj koju je napisao fra Petar Lubina. U Varaždinskoj biskupiji sudjelovalo je 59 osnovnih škola i 21 srednjih škola.

Ekipa i O.Š. Novi Marof na županijskom natjecanju osvojila je prvo mjesto, a na mađužupanijskom natjecanju drugo mjesto. Kao nagradu od strane biskupije očekuje nas izlet – hodočašće u Marijansko svetište u Aljmašu za najbolje ekipe. Prvo mjesto u biskupiji na razini osnovnih škola osvojila je ekipa iz Koprivnice zajedno sa svojom mentoricom Ivanom Flajs.

U liturgijskoj tradiciji franjevaca konventualaca osobito se časti Bezgrešna Djevica Marija, još od bl. Ivana Dunsa Scota do sv. Makslimilijana Kolbea i danas osobito u Vojsci Bezgrešne, što je bila velika duhovna potpora ekipi iz Novog Marofa i okruženje u kojem su mogli izgrađivati svoje znanje o Djevici Mariji. Ovim putem čestitamo svima na marljivom učenju i mentorima na požrtvovnoj zauzetosti kako bi djeci približili tako lijepi lik Isusove i naše Majke Marije.

Poredak i bodove najuspješnijih osnovnih škola možete vidjeti na stranici Katehetskog ureda Varaždinske biskupije:
http://www.kuvb.org./a/uploads/doc/ljestvica_konacnog_poretka-vz_biskupija-os-imena.pdf

Slike su preuzeta sa stranice KUVB.

p. Igor Horvat, OFMConv

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV