V. Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu

24. – 28. kolovoza 2011.

Na V. Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu, koji se održao od 24.-28.8.2011. u Bjelovaru, stiglo je više od stotinjak odgovornih u bratstvima Frame iz cijele Hrvatske. Dan se sastojao od jutarnje molitve časoslova, dva predavanja iza kojih su slijedili radovi po skupinama, Mise, zabavnog dijela programa i večernje molitve.

U radu po skupinama se raspravljalo o predavanju koje je održano neposredno prije te o važnosti seminara za nas, naša mjesna bratstva i područja. Teme su bile duhovnog sadržaja: Izazovi života u bratstvu franjevačke mladeži, Franjevačka svjetovna duhovnost, Dokumenti Crkve o laicima, samopoštovanje, samopouzdanje,…

Zajedničkim radom i razgovorom zaključili smo da svako mjesno bratstvo ima neke poteškoće i probleme, ali smo isto tako raspravljali o njihovom rješavanju. Uz rad po skupinama mjesnih bratstava, imali smo i rad po područjima gdje smo raspravljali o nadolazećim događajima u području (obećanja, duhovni kapitul,…) te o važnim temama koje je potrebno riješiti unutar područja. Program cijelog seminara zaključen je plenumom svih predavanja i svetom Misom.

Sudjelovanje ovom Nacionalnom seminaru mnogo je doprinijelo meni, kao voditeljici formacije naše Frame, zbog toga što ću moći stečena iskustva i primjere drugih što bolje upotrijebiti u svojem bratstvu. Iako je seminar bio ispunjen vrijednim radom i zauzetošću svih odgovornih u bratstvima, jednako je tako bio lijepi primjer zajedništva, radosti, pjesme, molitve i ljubavi framaša i njihovih duhovnih asistenata!

Voditeljica formacije Frame Mađarevo

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV