Molitve za zagovor sv. Leopolda Mandića u raznim potrebama

MOLITVA ZA LJUBAV MEĐU LJUDIMA

Gospodine Isuse, ti si ljubljeni Sin Očev koji zauvijek «ostaje u ljubavi njegovoj». Tvoj vjerni nasljedovatelj sveti Leopold Mandić iskusio je Očevu ljubav i bio je «čovjek za druge» i «prijatelj ljudi». Daj da po njegovu zagovoru, svi ljudi osjete ljubav Božju, da je mogu podijeliti sa svojima u obitelji, donositi onima s kojima se susreću u životu i radu, te da prepoznaju da su po tebi međusobno braća i sestre koje u svim prilikama prati očev blagoslov. Amen.
Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

MOLITVA ZA BLAGOSLOV OBITELJI

Gospodine Isuse Kriste, ti si se rodio kao čovjek i tako si blagoslovio naše obitelji. Tebe je tvoj sluga sveti Leopold Mandić nasljedovao u dječačkoj i mladenačkoj dobi, te rastao i dozrijevao do odraslog čovjeka kao kršćanin. Izlij svoj sveti blagoslov na sve naše obitelji na poseban način na <osobna nakana> kako bi one postale mjesto skladnog i sretnog života te dobrog kršćanskog odgoja. Našoj djeci daj pravi izbor zvanja i rast u svakom dobru. Amen.
Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

MOLITVA ZA OBNOVU NARODA I DOMOVINE

Dobri Oče, zahvaljujemo ti što si našem narodu u ovo vrijeme podario slobodu i neovisnost. Ali još uvijek osjećamo da se svi vidici suživota nisu razvili do te mjere da imamo duhovno i materijalno blagostanje. Po zagovoru svetog Leopolda Mandića, koji je isticao da je Križ snaga obnove, podaj nam jakost Duha da se možemo hrabro i odlučno zalagati za cjelovitu obnovu naše domovine preuzimajući na sebe dragovoljno sve obveze i odgovornosti, te strpljivo gradeći pravednije društvo u kojem će se jače osjećati tvoj očinski blagoslov. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

MOLITVA ZA DUHOVNU OBNOVU

Duše Sveti, ti si pokretač svakog dobra, često nas iznenađuješ novim poticajima i nadahnućima. A mi smo skloni zanemarivanju, opuštanju i padovima. Neka nas po zagovoru svetog Leopolda Mandića tvoje «sveto djelovanje» stalno pokreće na duhovnu obnovu kako bi smo u prilikama našega života i rada bili prepoznatljivi kao kršćani. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

MOLITVA ZA BLAGOSLOV U RADU

Gospodine Isuse, živeći kao čovjek vršio si različite poslove, u Nazaretu si bio tesar, a potom učitelj života i propovjednik Evanđelja. Pokazao si nam da je rad potreba života. Molimo te, blagoslovi po zagovoru svetog Leopolda Mandića sve naše poslove i pothvate, da se možemo uzdržavati radom svojih ruku te tako slaviti Boga Oca i unaprjeđivati opće dobro. Amen.
Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

MOLITVA ZA BLAGOSLOV BOŽJI U PATNJI I BOLESTI

Dobri Oče, Stvoritelju ljudi, po Duhu Životvorcu darovao si nam život na kojem ti zahvaljujemo. Tebi je poznato kako nas snalaze mnoge nevolje, kako različite bolesti nagrizaju tvoj dar života u nama. Po svojoj očinskoj dobroti, po zaslugama našeg Spasitelja Isusa Krista, te po zagovoru svetog Leopolda Mandića koji je i sam iskusio teške bolesti, smiluj nam se u bolestima, pomozi našem bolesnom bratu / sestri …., blagoslovi našu patnju i pohodi nas zdravljem duše i tijela. Hvala ti Gospodine, što nas uslišavaš naše molitve koje ti prinosimo po zagovoru svetog Leopolda Mandića. Amen.
Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV