Duhovno-molitvena večer za slavonskobrodsku mladež

18.5.2011. Slavonski Brod

Slavonski Brod, (IKA) – Duhovno-molitvena večer za slavonskobrodsku mladež održana je u srijedu 18. svibnja u župi Gospe od brze pomoći u Slavonskom Brodu u znaku zahvale Gospodinu za beatifikaciju bl. Ivana Pavla II., zahvale maturanata za završetak školovanja te priprave mladih za hodočašće u Zagreb. Na poziv organizatora, domaće župe Gospe od brze pomoći i Foruma katoličke mladeži Ka.Mo.Brod. misno slavlje i klanjanje pred Presvetim predvodio je o. Arkadiusz Krasicki, CSSp, studentski kapelan u Osijeku, inače rodom iz Poljske. Suslavili su domaći župnik Ivan Lenić i podvinjski župnik o. Ante Šiško koji je i povjerenik za mlade.

Podsjetivši mlade na toliko puta izgovorene riječi bl. Ivana Pavla II.: “Ne bojte se”, o. Krasicki u propovjedi je pojasnio kako se one ne odnose na fizički strah, jer na poljskom jeziku imaju sasvim drugu konotaciju te pojasnio: “Radi se o strahu koji dotiče ljudsku srž, tvoje dubine, ne osjetila, ne onoga što sada osjećaš, čega se sada bojiš, nego Papa govori ako iskreno voliš strah ne postoji i tek tada možeš otvoriti vrata svoga srca Kristu”. Maturantima je poručio da ne zatvaraju svoje srce, da otkrivaju svoje talente, da čuvaju poruke Ivana Pavla II. koji je volio mlade: “Toliko nam je puta sada bl. Ivan Pavao II. poručio: Ne bojte se, ali također i poručio: Čuvaj svoje tijelo, nadvladaj svoje strasti, jer pozvan si na svetost takav kakav jesi. I imaj cilj u životu, a to je Očeva kuća – vječnost”, zaključio je Krasicki.

Slajdovima iz života Ivana Pavla II. te meditacijom i pjesmom susret su animirali “Apostoli mira” iz Mađareva predvođeni Ksenijom Abramović koji su predstavili i svoju pjesmu “Hvala ti, o blaženi”.

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV