Duhovna obnova Frame Mađarevo

Ivanečki Vrhovec, 10.-12.1.2012.

Na samom početku nove godine odlučili smo se odmoriti, obnoviti i pripremiti za sve što nas čeka, kako bismo radosnije i strpljivije kročili stazom svojeg života.

I ovoga smo puta duhovnu obnovu održali u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove, u Ivanečkom Vrhovcu. Tematika naše duhovne obnove bile su evanđeoske kreposti. Kroz radionice, individualno razmatranje, svetu Misu, svetu Ispovijed, sat tišine i samoće, klanjanje i zajedništvo, nastojali smo preispitati svoju osobnost i pokušali postati bolji. Naravno, svoje smo zajedništvo obogatili igrom, pjesmom i osmijehom (kojeg nije manjkalo J)! Za provedbu ovog programa zaslužan je naš duhovni asistent, pater Igor Horvat, koji je za nas odabrao upravo ono što nam je bilo potrebno, a poticajima na molitvu i krepostan život približio nam je izazov na koji smo svi pozvani – da budemo sveti!

Trudili smo se biti poslužitelji jedni drugima, biti poslušni u izvršavanju zadataka, ali i još bolja braća u našem bratstvu. Na ovu smo duhovnu obnovu krenuli sa željom da iza sebe ostavimo ono što nije dobro, a odlučimo biti bolji u življenju svojih obećanja i svjedočenju vjere. Kreposti su biseri u nama, potrebno ih je doduše njegovati, ali plodovi neće izostati.

Hvala dragom Bogu na darovanom nam vremenu, zajedništvu i ljudskoj dobroti!

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV