Biskup nagradio najbolje na VO2011

17.3.2011. Varaždin

izvor: www.kuvb.org

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak susreo se s članovima šest najboljih ekipa iz osnovnih i srednjih škola s međužupanijskog/biskupijskog natjecanja u vjeronauku, održanog 18. veljače.

Na susretu u ponedjeljak 14. ožujka u dvorani Biskupskog ordinarijata u Varaždinu sudjelovali su članovi ekipa s mentorima te ravnatelji njihovih škola, i to OŠ “Braća Radić“ Koprivnica, OŠ Novi Marof i OŠ Trnovec, te Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije “Fran Galović“ Koprivnica i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Okupljene na već tradicionalnom prijemu kojeg organizira biskupijski Katehetski ured, pozdravio je vlč. Damjan Koren, predstojnik Ureda. Zahvalio je svim sudionicima natjecanja, te čestitao onim najuspješnijima, kao i njihovim vjeroučiteljima mentorima i ravnateljima škola na uloženom trudu.

Biskup Mrzljak podsjetio je okupljene kako je u olimpijskom duhu važno sudjelovati, a ne pobijediti, prisjetivši se i riječi svetog Pavla kako je potrebno trku trčati i uspješno dovršiti. Naglasio je kako vjeronaučno natjecanje nije samo natjecanje u znanju, nego i produbljivanje i učvršćivanje vjere. Poručio je da je potrebno svakodnevno učiti kako biti vjernik, a Marija kojoj je posvećena ovogodišnja olimpijada sigurno kao prva vjernica može u tome biti primjer i uzor. Da je Marija važna u životu vjernika potvrđuju brojna marijanska svetišta u Hrvatskoj i svijetu, kazao je biskup. Zahvalio je svim sudionicima ovogodišnjih natjecanja, te zaželio ekipama koje idu na državno natjecanje mnogo uspjeha i radosti te Božje milosti uz zagovor Blažene Djevice Marije.

Svim članovima ekipa, mentorima i ravnateljima za uspomenu su darovani molitvenik Majke Božje Bistričke, krunica i priznanje za sudjelovanje, a pobjedničke ekipe dobile su i prigodnu kapu i majicu za državno natjecanje. Na kraju su se predstavile pobjedničke ekipe te najavile da su za državno natjecanje na otoku Hvaru od 23. do 25. ožujka pripremile prezentacije o marijanskim svetištima u svojoj biskupiji.

Na državnoj razini natjecanja Varaždinsku će biskupiju predstavljati vjeroučenice OŠ Braće Radić Koprivnica (Marinela Bašić 8.d, Ana Marija Sesvečan 8.c, Anamarija Vrabelj 8.d, Matea Pajski 8.d) pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Ivane Flajs, te ekipa Prve gimnazije Varaždin (Luka Juričinec 2.g, Valentina Filipašić 3.g, Petra Gazdek 4.c, Marko Domiter 3.d) pod vodstvom s. Marije Toplišnjak.

Deset najboljih ekipa, po pet iz osnovnih i srednjih škola, bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom, i to u svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda.

Jasminka Bakoš-Kocijan

 

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV